Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Η πίσω πλευρά του νεο-οθωμανισμού


Обратная сторона «Нового Османизма» (+ФОТО, ВИДЕО строго 18+) | Русская веснаОбратная сторона «Нового Османизма» (+ФОТО, ВИДЕО строго 18+) | Русская весна 


Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έπειτα από σκληρές μάχες κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας απελευθέρωσαν την πόλη Ντουμπ-ελ-Αχμάρ, βορείως της κοιλάδας Ελ-Γκαμπ, η οποία έμελλε να γίνει το τελευταίο καταφύγιο για μερικές δεκάδες αντικαθεστωτικών μαχητών. Από τη λυσσαλέα αντίσταση των μαχητών γινόταν κατανοητό ότι δεν είχαν πλέον καμία διέξοδο διαφυγής.
Η Τουρκία έπειτα από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε συλλαλητήριο υπέρ του τερματισμού της σύγκρουσης μεταξύ του PKK και της κυβέρνησης της Άγκυρας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 97 ανθρώπων και τον τραυματισμό 160, πήρε την απόφαση να κλείσει τα σύνορα για τους λεγόμενους «αντάρτες», και, σύμφωνα με κάποια τουρκικά ΜΜΕ, οι στρατιωτικές της δυνάμεις ξεκίνησαν την ναρκοθέτηση των τουρκο-συριακών συνόρων.
Η Άγκυρα προφανώς φοβάται, διότι στο στρατόπεδο προσφύγων δίπλα από το Ρεϊχανλί στην επαρχία Χατάι, πλησίον των συριακο-τουρκιών συνόρων, εκπαιδεύονται μαχητές, που πολεμούν  στο πλευρό της Ντζαμπχάτ αλ-Νούσρα - οργάνωση που έχει κηρυχθεί ως τρομοκρατική σε όλο τον κόσμο- όπως αποδεικνύουν και τα έγγραφα (στμ. ταυτότητες προσφύγων από το συγκεκριμένο στρατόπεδο, στα τουρκικά, φωτ.) που βρέθηκαν επάνω στους σκοτωμένους μαχητές στο Ντουμπ-ελ-Αχμάρ. Και τώρα, μετά την αντεπίθεση του συριακού στρατού, αυτοί οι μαχητές προσπαθούν να διεισδύσουν και πάλι στις ασφαλείς περιοχές της Τουρκίας.

Το φλερτ με τρομοκράτες δεν καταλήγει ποτέ σε κάτι καλό, όπως μαρτυρεί η ιστορία. Οι ίδιες οι ΗΠΑ, επανειλημμένα, έπαιξαν αυτό το χαρτί στο Αφγανιστάν, τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Αυτές ενίσχυσαν την Αλ-Κάιντα,  η οποία τους το ανταπέδωσε με το κτύπημα της 9ης Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, όταν αεροσκάφος συνετρίβη στους δίδυμους πύργους, σκοτώνοντας 2.977 άτομα. Στη Λιβύη το 2011,  η συμμαχία των χωρών της Δύσης, υπό την ηγεσία της ίδιας της Ουάσιγκτον, υποστήριξε ενεργητικά τους «δημοκρατικούς» τρομοκράτες, που έκοψαν κομματάκια, με όλη τη σημασία της λέξης, όλους τους ανθρώπους που ήσαν κοντά στον Καντάφι και βύθισαν για τέσσερα χρόνια όλη την περιοχή σε έναν, ακόμη εξελισσόμενο, εμφύλιο πόλεμο.
Όπως φαίνεται, όμως, η Άγκυρα δεν μαθαίνει από τα λάθη των άλλων, αλλά μόνον από τα δικά της, και το αποτέλεσμα της πολιτικής του νεο-οθωμανισμού είναι η δολοφονία εντελώς αθώων ανθρώπων.  

 Πηγή: http://rusvesna.su/recent_opinions/1444814003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου