Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Εκτός ελέγχου η Τουρκία- Τα σημάδια ότι ο Ερντογάν δεν θα τελειώσει ομαλά


Λ. ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ - ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στη συζήτηση μας (22-20-2021) ο Δρ. Κοινωνιολογίας τονίζει ότι η Τουρκία έχει περάσει πλέον σε ανεξέλεγκτη κατάσταση και ακόμα περισσότερο ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος παρασυρμένος από τις επί μακρόν επιτυχίες του έχει χάσει το μέτρο ανοίγοντας μέτωπα παντού και με τους πάντες.
Ο κ. Δημόπουλος εκτιμά ότι η κατάσταση δεν θα τελειώσει ομαλά, κάτι που φαίνεται από τις κινήσεις παροξυσμού του Ερντογάν ο οποίος ανοίγει μέτωπα αδιακρίτως, προκαλώντας αντι-συσπειρώσεις αλλά και αδυνατώντας να διακρίνει πότε περνά κόκινες γραμμές ακόμα και δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ.
Ο εκνευρισμός του Τούρκου Προέδρου από εξελίξεις που οδηγούν είτε σε απώλεια ερεισμάτων, όπως η αποχώρηση της Άγκελα Μέρκελ, είτε σε αναβάθμιση της Ελλάδας και σύμπηξη συνεργασιών ή και συμμαχιών ανταγωνιστικών προς την Τουρκία επιτείνει την κατάσταση και τον οδηγεί σε ακόμα πιο επιθετική πολιτική ανατροφοδοτώντας τις ανταγωνιστικές συνεννοήσεις και τον φαύλο κύκλο.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση στο εσωτερικό ανησυχεί για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να επιλέξει ακόμα και αιματοκύλισμα στο εσωτερικό, προκειμένου να μην παραδώσει την εξουσία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου